Logo RÄTT


NYHETER

Jkonferens, sweetspot, Nivika fastigheter

25 april
Dan före dan före årets största hifi & musikfest plockas trädgårdsbänkarna fram och fontänen vattenfylls på genomtrevliga Jkonferens.

24 april.
Att kompakt-kassetten upplever ett stigande intresse har vi varit medvetna om en tid. De har ju även börjat nytillverkas och allt fler artister ger numera även ut sin musik på kassett. Det är därför riktigt spännande att berätta att minst en av utställarna på helgens hifi & musikfest även kommer att dema kassettdäck. 

23 april
I rum CLUB ovanför receptionen riggar Connaisseur AV upp en mycket ambitiös musikanläggning bestående av komponenter från bland annat följande tillverkare. Alluxity, Audio Solution, TAOC samt Vitus audio.

Ultimate sound, TAD, high end audio, hifimässan, jönköping, sweetspot

22 april
Sweetspotmässan lockar i år med rekordmånga utställare med allt från rimligt till esoteriskt och från kända produkter till alldeles nya. I rum 8 lockar Jörgen på Ultimate sound med både Svensk premiär och esoterisk high end genom magnifika TAD. 

19 april
För femte året i rad, besök rum 225 och Du kommer förstå varför.

18 april
Träffa Gunnel Anstrin, en 81 årig musikälskare som samlat skivor under större delen av sitt liv och som på senare år börjat DJ-a. Sjung med till hennes favoritmusik i lobbyn på lördag förmiddag. Louis Armstrong, The Platters, Thore Skogman, Bröderna Djup, Anna-Lena Lövgren och Boney M med flera. 
Se ett klipp från TV 4

16 april
Provlyssna Brittiska Roksan audio i Perfect audios rum

10 april
Alla rum på Årets hifi & musikfest är bokade och vi tar således endast emot ansökning om rumsbokning i händelse av sena avbokningar. Vi kan därmed bjuda på 38 välfyllda rum med allt från rimlig hifi till esoterisk highend. Du kommer att möta Svenska produkter i minst 8 rum, rörelektronik i 5 och skivspelare i minst 10. Dessutom bjuds vi på Vintage HiFi, Delar av Kiss The Exhibition, Dr Vinyl, traktorgaraget ! och utanför ställer EMMA Sweden upp 15-20 av Sveriges i särklass mest välljudande bilar.
Välkommen till årets största hifi & musikfest.

NAT Magma New, rörförstärkare, monoblock, hifimässa, jönköping, jkonferens

6 mars
Sveriges stora hifi & musikfest presenterar NAT Magma New som har Svensk premiär 27 april. Detta är världens kraftfullaste singelrörförstärkare och väger in på modiga 60 kg/monoslutsteg

Hembioconsult, Dynaudio Confidence 30, Sweetspot, highendmässa, hifimässa, jönköping, högtalare

29 mars
Provlyssna nya Dynaudio Confidence 30 i VIP-rummet där Hembioconsult och Stylus bjuder på välljud av bästa snitt.
 

hornhögtalare, hifi, highend, mässa, Jönköping

26 mars
Grekland är bland annat känt för sina olympiska spel. Grekisk mytologi, svajig ekonomi men numera även för hornhögtalare. Möt Tune audio hos Rehifi

Grandinote, ljudombudet

20 mars
Ljudombudet bjuder på high end audio genom Italienska Grandinote. En klass A-förstärkare på stadiga 40 kg levererar kraft till helt nya Mach 2P.

Avant Garde Acoustic, hornhögtalare, Akkelis audio, Sweetspotmässan, Jönköping

12 mars
Det finns små högtalare och så finns det stora. Ett exempel det senare är Avant Garde Acoustic som kommer att locka fram rysningar av välbehag i Akkelis audios rum 7 på nedre botten.

Perfect audio, monitor audio gold, high end högtalare, sweetspot

4 mars
Bokningarna strömmar in och redan nu har vi över 30 rum låsta och i ett av dem kan Du bland annat uppleva nya Monitor audio gold.

vintagde hifi, sansui, Thorens

21 feb
I årets vintagerum bjuds det på det värsta och coolaste som marknaden kunde erbjuda under några år på sjuttiotalet. Ett antal elektronikdrakar tävlade om att presentera musik i 4 kanaler.  Olika format presenterades av bland annat Sansui, Technics, B&O och några till. Detta tekniksprång föll dock snart i glömska, mycket beroende på både tekniska utmaningar och inte minst svårigheten att enas om en standard. Greppa därför tillfället och upplev en fantastisk anläggning bestående av bland annat följande varumärken Sansui, JBL och Thorens.

20 feb
Vårens Hifi och Musikfest bjuder på allt från rimligt prissatta produkter till det mest esoteriska som marknaden kan erbjuda, Ett exempel på tidigare är Brittiska Cyrus som erbjuder högklassiga musikaliska egenskaper och dessutom i ett smidigt format.

19 feb
I rum 8 premiärvisar Jörgen på Ultimate sound nya TAD-M1000-K/S som är ett vidareutvecklat slutsteg ur Evolutionserien

12 Feb
Stylus bjuder på rysingar av välbehag med bland annat en riktigt tung integrerad förstärkare Träffa Kalle och provlyssna nya MOON Evolution 700i v2.

27 jan
Två Svenska premiärer utlovas av Ultimate sound som i år huserar i åttan på nedre botten.

22 december
Njut av helgerna, ät god mat och umgås med familj och vänner, möjligen kommer tomten med något musikrelaterat som kanske passar :)

29 november
Sweetspot Casino special fram till 23 december
Satsa endast 125 kronor och Du får en hel helg med musikupplevelser och helt utan omsättningskrav. Registrera dig här

26 november
I vår kan Du som är intresserad av ett dedikerat lyssningsrum träffa konstruktören av Attefallshuset "Ljudkristallen". Varför sitta bredvid när Du kan sitta inne i högtalaren? 

24 november.
Kiss avslutar sin imponerande karriär med sin End Of The Road Tour under 2019 och i april kommer delar av Kiss The Exhibition till Sweetspotmässan. Träffa ett hardcorefan som sett över 120 konserter med Kiss och som planerar att se ytterligare 20 under denna sista turné.  

18 oktober
Helgen 27-28 oktober 2019 fylls återigen denna genomtrevliga anläggning av musik och fimentusiaster från hela Sverige. Förra årets mest långväga besökare kom från Boden (ca 125 mil).

24 september
Sakta börjar nu arbetet inför vårens mässa i Jönköping och redan nu har flera hört av sig och bokat rum. Utöver alla fina anläggningar i rum och bilar vill vi som vanligt  även bjuda på något riktigt spektakulärt.  Vi minns exempelvis Tord Ekhs fantastiska Technicsrigg 2016 och 2017 och vårens imponerande vintage Pioneer-anläggning. I våras fick vi ju dessutom tillfälle att träffa ett riktigt "hardcorefan" av Pink Floyd som visade upp valda delar av sin imponerande samling.  Följ denna sida och ta del av planeringen och presentationer av de olika utställarna.

25 april
Grabbarna på APS Tubetechnique ligger inte på latsidan. På lördag blir det premiär för deras nya försteg med Kenneth Englund på Balance. Transferbuss kommer att rulla mellan Jkonferens och Balance. APS finner återfinns naturligtvis även hos oss.

Atoll electronique, sweetspot, streaming, jönköping, ljudmakarn

25 april
Som vanligt ställer Ljudmakarn ut i rum 101 och där kan Ni räkna med produkter från Franska Atoll Electronique, Heed, QLN och högst troligen även läckra skivspelare från Soulines

25 april
Ladda ner årets rekordlånga lista av attraktioner.

 

Carlsson ortho acoustic, hifimässan, jönköping, sweetspot
22 april
I D-huset samsas 4 Svenska utställare, i exempevis rum 223 hittar Du dessa.
hembioconsult, stylus, skivspelare. jönköping, hifimässa
20 april
VIP-rummet är ett av 10 rum som lockar fram välljudsrysningar från skivspelare. Träffa Hembioconsult och Stylus.

18 april
Anledningarna att ta sig till Jönköping 27-28 april blir allt fler. KE audio bjuder in till en specialvisning av intressanta produkter från Peak Consult och APS Tubetechnique. Denna specialvisning sker hos Balance ljud och bild i centrala Jönköping och transfer erbjuds via en Skyttebuss mellan Jkonferens och Balance.

10 april
Prisvärd Brittisk elektronik upplevs med fördel hos en ny aktör på den svenska marknaden. Träffa Peter på Scanaudio i rum 109

8 april
Fascineras av vackra  KEF Blade TWO som matas med  Svensk rörelektronik hos APS Tubetechnique.

25 mars
I år bjuder vi på ovanligt mycket vintage. Upplev välljud från bland annat följande klassiska varumärken. Lenco, Thoréns, JBL, Sansui, B&O, SME och Lyrec

EMMA Sweden, Wempa, bilträff, jönköping

23 mars
Vi räknar med att närmare 20 av Sveriges mest välljudande bilar kommer tilll årets hifi & musikfest i Jönköping och SM-kvalet i bil-hifi. Passa på att provlyssna hur fantastiskt bra musik kan låta i bil.

Audionord, Devialet,

22 mars,
Nytt från innovativa Devialet upplevs med fördel i Audionords rum.

Billetto, sweetspot

16 mars
Förköp ger snabbare insläpp. Smarta personer från bland annat Strömstad, Växsjö, Solna, Karlskrona, Göteborg, Trollhättan, Gislaved, Bålsta och Huddinge har redan bokat.

Avant Garde Acoustic, TurPex, Akkelis audio, Sweetspot. Highend

8 mars
Stora golvhögtalare, små stativare, horn, passiva, aktiva.experimentella, nya, klassiska. Ingen annan mässa i Sverige erbjuder en större bredd.

Steam Punk, Vintage lampa, Massi Art design

5 mars
Rörelektronik andas inte sällan vintage. Matchas med fördel med belysning från Massi Art Design som fyller ett rum med vintageinredning, coola lampor och begagnade hifikomponenter.

27 feb
Premiär för en ny Svensk högtalare med intressanta element och unika egenskaper. 

20 feb
"Var kommer allt brum ifrån? Har pappas fina stereo blivit sjuk eller är det någon som knaprar på stereons sladdar?" Träffa  Emma och Andreas Svalander och köp Ditt eget exemplar av denna mig veterligen första barnboken som handlar om vårt stora intresse, High Fidelity (HIFI)  

20 feb
En hifi & musikfest måste naturligtvis även innehålla den viktiga mjukvaran. Som vanligt fyller vi därför musikhallen med kunniga skivhandlare som bjuder ut tiotusentals såväl nya som begagnade vinylskivor från ca 60 m bord. Vi har noterat att försäljingen av kassettband ökar i världen och kanske får vi även uppleva detta  på vårens hifi och musikfest.

Holographic, sweetspot, jönköping, hifi

3 feb
Minimalistisk och Svenskbyggd elektronik från Holographic audio hittar Ni i rum 119. Sannolikt hopkopplat med lika Svenskbyggda kablar från samma företag.

Hagto audio, TRYM speakers, sweetspotmässan
Mala audio, sweetsåptmässan, highendmässan, jönköping

29 jan
Sugen på en gitarr från Din favoritartist?
Köp en miniatyr av Mike Fashion på Sveriges hifi och musikfest.

27 jan
Perfect audio orsakar ståpäls med hjälp av bland annat Brittiska Roksan.

vintage hifi, technics, pioneer, sansui, jbl

30 dec
Vårens vintagerum fylls med esoterisk 4-kanalshifi med det bästa som branschen kunde erbjuda i mitten av sjuttiotalet.

24 december
Så här kul hade vissa i garaget 2013.
I vår är det åter dags att plocka ut släpkärran, trädgårdstraktorn och vinterdäcken för att bereda plats för nya hifiupplevelser

vinylskivor, skivmässa, skivmässor, skivhandlare

26 november
Bokningarna till skivhallen har börjat. Likt tidigare år räknar vi med att ca 60 m bord kommer att fyllas upp med både nytt och begagnat från kunniga handlare. Evolution Records

31 oktober
Sweetspotmässan lockar varje år till sig nya aktörer i hifibranschen och 2019 års upplaga blir inget undantag.  Första Sverigepremiären är inbokad. 

22 oktober
Heavy Metal i traktorgaraget!
JOKA-speakers är med oss för tredje året i rad och denna gång med ett par nya golvare. Ni som besökt oss de senaste två åren vet att hans högtalare både låter bra och har utsökt finish så detta får Ni inte missa.

18 oktober
Vi vill alltid överraska våra besökare med intressanta utställare och udda överraskningar. På vår kommande mässa i vår kommer Dr Vinyl bjuda in platta patienter utan remiss som behöver kureras mot både hack och knaster. 

18 oktober
Intresset för nästa års event är rekordstort och redan nu är 15 utställare klara, från rimlig hifi till extrem highend.